Skip to content

Bästa och sämsta köpen 2011

2012/01/09

Emmi har utmanat mig till att lista de bästa och sämsta köpen under 2011. Ur en medveten konsumtions-synvinkel är ju det här riktigt intressant, speciellt att se vad det var man köpte som faktiskt fick räknas som sämsta köpen!

5 bästa köpen:

1. Min gröna skinnfåtölj, köpt second hand och alldeles fantastisk. Skön och precis min stil.

2. Bokserien ”A song of ice and fire” av George R.R. Martin. Världsbäst!

3. Biljett till Bruce Springsteens konsert på Ullevi sommaren 2012.

4. Biljett till Sweden Rock- festivalen 2012.

5. Mitt kvadratsmarta soffbord som jag köpte på IKEA. Dold förvaring, snyggare och mer passande än det tidigare. Bonus: det är omålat och kan därför enkelt målas den dagen jag spiller alldeles för mycket rödvin på det.

Kommentar: glädjs åt att två av de bästa köpen är upplevelser, en uppenbart tecken på att materiella ting inte är allt här i världen! Skulle även vilja lista min senaste tatuering, men det är knappt jag räknar det som inköp faktiskt. Skulle även kunna lista fler boktitlar, givetvis. Mina köksstolar borde även få vara med på listan, snordyra men ack så fina och välbehövliga (med tanke på att jag inte hade några stolar).

5 sämsta köpen:

1. En svart tröja som blev helt galen efter första tvätten. Jag har den fortfarande kvar, inbillar mig väl att den kommer se ut som folk igen förr eller senare, men befarar att den snart får lämna hemmet. Förvisso inte köpet i sig som är orsaken till problem, men det känns jäkligt trist.

2. Ett par chinos. Köpte dem förvisso för att jag inte kunde ha jeans pga de brutna benen, men grejen är att jag brukar köpa chinos med något års mellanrum. Och sen säljer jag eller ger bort dem, eftersom jag inte tycker att dom sitter bra. Samma visa varje gång. Det är bara att inse att jag är en jeansmänniska, oavsett väder och vind så är jeans det enda plagget som jag alltid har på mig.

3. Termosar. Ja, jag listar alla termosar i hela världen här. Jäkla skit. Mina går alltid sönder. Vad hände med kvalitetstermosen? Tillverkar dom bara skit numera?

4. En rosa tubsjal. Grejen är att jag köpte 2 sjalar på rea, den ena rosa och den andra grå. Grå är min färg, och den har jag använt flitigt. Rosa däremot, har jag aldrig på mig. Vilket också blev resultatet med sjalen, en endaste gång har jag använt den. Ett ypperligt bevis på varför man ska hålla sig till sina favoritfärger när man handlar och inte inbilla sig att man helt plötsligt är ett fan av rosa.

5. All kurslitteratur jag köpt som det sedan visat sig att man antingen bara behövde läsa väldigt väldigt lite i, eller som visade sig vara tämligen värdelösa. Kursböcker är dyra och ett krav, och då blir man väldigt besviken på dem som inte håller måttet.

Kommentar: det var faktiskt väldigt svårt att lista dåliga köp. Jag tar det som något positivt! Förvisso har jag väl ett och annat klädesplagg som inte fått användas så mycket och som därmed kan räknas som dåliga på sitt sätt, liksom böcker som inte varit bra med mera. Nu listade jag inte förbrukningsvaror, men hade jag gjort det hade några rätt dåliga produkter fått hamna på listan. Att det var lättare att lista bra köp måste ju innebära att mina köp har varit mer medvetna och behovsinriktade, vilket känns riktigt bra.

Jag slänger in en bonus: bästa gåvan! Där hamnar lätt mixerstaven jag fick av mina föräldrar som de själva aldrig använde. Jag har precis börjat göra smoothies med den, och den är riktigt bra och smidig. Perfekt att kolla runt ifall andra har något som man behöver men som de själva inte använder.

Jag skickar utmaningen vidare till alla som är intresserade. Ni som inte har egna bloggar får gärna filosofera lite i kommentarsfältet!

About these ads
12 kommentarer leave one →
 1. Lotta permalink
  2012/01/09 21:16

  Håller helt med dig angående chinos! Jag får lite då och då för mig att det skulle vara trevligt att ha ett par, men som tur är så inser jag mitt misstag redan i provrummet. Jag är definitivt en jeanstjej. Däremot köpte jag världens bästa kompromiss i höstas på Gina Tricot – ett par jeans i chinosmodell! I tunnt och jätteskönt jeanstyg. Ett par jeanos :)
  De är perfekta och jättebra. De finns förmodligen inte kvar nu dock tyvärr..

  • 2012/01/09 21:39

   Tur för dig att du inser misstaget i tid! :) Jag begriper verkligen inte varför man fortsätter göra och köpa saker som är så tvärt emot en själv. Typ som att jag ibland klipper lugg, och tre dagar senare är luggen på utväxt igen eftersom jag inte gillar lugg. Men ändå gör jag om det igen! :)

 2. 2012/01/09 21:33

  Kul att läsa om dina sämsta/bästa köp. Jag sitter precis och knåpar på min egen lista, men det krävs ju en del tänkande så det blir nog inte publicerad förrän i slutet av veckan.

  • 2012/01/09 21:43

   Det tog verkligen en evighet att klura på detta! Jag kanske borde ha tänkt igenom min lista mer, även om jag idag inte handlar så jättemycket så är det ändå alldeles för mycket att ha koll på i huvudet. Ska bli intressant att läsa din lista!

 3. 2012/01/10 05:31

  snor den här!
  sååå glad att jag hittat dig – du förgyller min vardag och skänker inspiration :)

 4. 2012/01/10 16:07

  Rolig att läsa din lista!

  • 2012/01/13 09:56

   Det här var riktigt kul faktiskt! Intressant att det var så svårt att komma på riktigt dåliga inköp, det bör ju betyda att man faktiskt kommit en bit på vägen till enbart medveten konsumtion!

 5. 2012/01/10 19:45

  Åh vad roligt, jag antar utmaningen! :)

 6. 2012/01/11 21:29

  Vilken bra lista
  Om du vill så har du en award att hämta om du vill

 7. 2012/01/11 21:56

  Kul att inspireras av bra köp och lära av andras misstag!

  Nu har jag antagit utmaningen och listat mina sämsta och bästa köp.

Trackbacks

 1. Bästa och sämsta köpen 2011 | frivillig enkelhet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 58 andra följare

%d bloggare gillar detta: